top of page

6 + 1 bárszék – MIDJ, Domitalia és Kastel


MIDJ Guapa székcsalád, design Sempere&Poli Design, 2014 - Fotó: MIDJ

Bárszékek és kávézószékek: színesek, hívogatóak, mindig jó érzés kényelembe helyezkedni rajtuk, egy pohár nemes italt elfogyasztani, vagy egy kávét inni és kicsit lazítani a munkahelyen. Válogatás a Fonte Bútor kínálatából.

Akár a metsző hideg, akár a perzselő hőség elől menekülve, mindig jólesik megpihenni egy hangulatos bárban, kávézóban. Sőt, napjaink iroda-, vagy üzletközpontjaiban is kiemelt hangsúlyt kapnak a magasított bárszékekkel vagy normál magasságú étkező, kávézó székekkel berendezett informális terek, ahol meg lehet pihenni, kicsit feltöltődni, hosszabb-rövidebb időt a lehető legkényelmesebben eltölteni.

MIDJ Apelle székcsalád, design Beatriz Sempere, 2013 - Fotó: MIDJ

A „komfort-érzés” csak az egyik szempont, a másik, nem kisebb hangsúllyal bíró tényező a kreativitás: a kávézó és bárszékek, kis alacsony asztalok tervezői figyelnek a formák, az anyagok, a színek és a funkciók tökéletes arányának megtalálására. Az alábbiakban három olasz cég termékeivel ismerkedhetünk meg, amelyek az olasz designerek tervezői fantáziáját dicsérik, az izgalmas formáikhoz élénk színeket és olykor különleges anyaghasználatot társítva. A kreativitás az optimális használatra is kiterjed, ezeken a bárszékeken akár órákig is kényelmesen üldögélhetünk, miközben kellemes társaságban töltjük az időnket.

1., MIDJ Guapa székcsalád, design Sempere&Poli Design, 2014

MIDJ Guapa székcsalád, design Sempere&Poli Design, 2014 - Fotó: MIDJ

A Guapa szék egyaránt alkalmas éttermek, kávézók, bárok vagy váróterek berendezésére. Megjelenését különlegessé teszi a rácsos bőr háttámla, amely nemcsak kényelmessé, de tartóssá is teszi a székeket.

2., MIDJ Apelle székcsalád, design Beatriz Sempere, 2013

MIDJ Apelle székcsalád, design Beatriz Sempere, 2013 - Fotó: MIDJ

Az Apelle szék hívogató, és kiöblösödő formája nemcsak egy gyors kávé elfogyasztását teszi kellemessé, de a hosszabb megbeszélésekhez vagy várakozásokhoz is igen kényelmes ülést nyújt.

MIDJ Apelle székcsalád, design Beatriz Sempere, 2013 - Fotó: MIDJ

MIDJ Apelle székcsalád, design Beatriz Sempere, 2013 - Fotó: MIDJ

3., MIDJ Bongo bárszék

MIDJ Bongo bárszék - Fotó: MIDJ

A Bongo bárszék nemcsak forgatható, de magasságában is állítható. Az ülőlap különböző – szövet és bőr – kárpitozása, valamint az átlátszó, fa vagy kárpitozott háttámla minden stílusú enteriőrhöz jól illeszkedik.

4., Kastel Kalea székcsalád

Kastel Kalea székcsalád - Fotó: Kastel

A görgős, négylábú vagy szánkótalpas Kalea szék felhasználhatósági lehetősége éppoly sokszínű, mint amilyen a műanyag ülőlap és háttámla lehet. Nemcsak a normál ülőmagasság, hanem a magas, bárszék kivitel is lehet szánkótalpas, vagy magasság állítható forgó szék is.

Kastel Kalea székcsalád - Fotó: Kastel

5., Kastel Kensho bárszék, puff és asztal

Kastel Kensho asztal és puff - Fotó: Kastel

A Kensho változatos formájú puffjai, asztalai és magasságállítható forgó bárszékei élénk színükkel mindenhol feldobják a hangulatot, legyenek irodában vagy szórakozóhelyen. A bárszék háromszög alakú ülőkéje két különböző színű lehet, amelyhez különböző színre – fehér, sárga, narancssárga, galamb- vagy lávaszürke - festett acél váz választható. A Kensho asztalok különböző magasságban léteznek.

Kastel Kensho bárszék - Fotó: Kastel

Kastel Kensho asztal és puff - Fotó: Kastel

6., Kastel Kyro bárszék

A Kyro magasságállítható bárszéke ugyanolyan színekben választható, mint a Kensho. Karakteres geometrikus formavilága minden környezetben felhívja magára a figyelmet.

+1., Domitalia Bouchon, design Orlandini & Radice

Domitalia Bouchon, design Orlandini & Radice - Fotó: Domitalia

Az Orlandini & Radice tervezőstúdió olyan bárszéket tervezett, amely leginkább egy borosüveg parafa dugójára emlékeztet. A lakkozott acél vázon található parafa anyagú ülőke kényelmes és biztos ülést nyújt bárokban, kávézókban, irodák étkezőjében vagy otthon a konyhában. A parafa ülőlapon a cég logója is megjeleníthető.

Domitalia Bouchon, design Orlandini & Radice - Fotó: Domitalia

A cikk a Fonte Bútor Kft. támogatásával készült.

Fonte Bútor Kft.

1112 Budapest

Budaörsi út 153.

telefon: 309-5700

mobil: 06 20 359 5749

email: horanyi@fontebutor.hu

www.fontebutor.hu

Kategóriák
Legfrissebb bejegyzések
Tagek
No tags yet.
bottom of page