top of page

Könnyed vonalak, kecses ívek a kertben is


Talenti – Cat Icon Coll Breez 3 kollekció – Karim Rashid tervező munkája - Fotó: Talenti

Talenti – a Carrara környékén székelő, olasz igényes, minőségi bútorgyártó nyolc évvel ezelőtt újított egy nagyot eddigi portfólióján, és a beltéri, szalonbútoraik és a jól ismert márvány termékeik mellé ezúttal kültéri, outdoor termékekkel is jelentkeztek, melyek mind egytől-egyig neves, kiváló tervezők munkái.

Talenti – Icon Cot kollekció – Karim Rashid tervező munkája - Fotó: Talenti

Mindez pedig abból is adódott, hogy az eredetileg márvány feldolgozásával foglalkozó Talenti gyártó rendszeresen kapta azokat a megbízásokat, hogy márványtáblákat készítsenek elő kerti asztallapokhoz, melyek azonban igencsak szolid, tradicionális – mondhatni, konzervatív megjelenéssel rendelkeztek.

Így jött az ötlet, és kezdték meg közel nyolc esztendővel ezelőtt saját kerti bútor iparágukat kifejleszteni. Kollekcióikat leginkább a légies, kecses, modern vonalak jellemzik, és valamennyi termékcsalád ismert, esetekben világhírű tervezők nevéhez köthető, ahogyan a gyönyörű, szellős Icon sorozat Breez névre hallgató meseszép és könnyed darabja is , mely Karim Rashid munkája.

A Breez bútorcsalád esetében a hajlékony, kecses ívek jelennek meg, mely mint egy szép légiesen könnyed női test – titokzatosan rejti finomságát és szinte láthatatlan erővel, energiával és lendülettel bír...

Talenti – Icon Coll Breez 2 kollekció – Karim Rashid tervező munkája - Fotó: Talenti

A képen is látható Breez és Breez 2 modellek esetében a fehérre festett alu-vázra feszítették rá a finom, víz – és UV álló mikroszálas kárpitot (Sunbrella szövet), mely jól kezelhető, és különösen könnyen tisztítható.

Az Icon Breez sorozat másik modelljénél is érvényes a könnyű kezelhető – és tisztítható rendszer: itt mind a fekvőpárnák, mind pedig a bélések kivehetőek.

Az esszenciális, szinte a legtöbbet foglalkoztatott művész páratlan tehetségét csillogtatta meg akkor is, amikor a Float modern, fekete-fehér erőteljes kontraszttal bíró, eközben mégis könnyed és légies kiülős bútorcsaládot tervezte meg a gyár számára.

A Float nanokerámiával kezelt acélfelülete modern vonalat alkot, és mint amikor a maszkulin és feminin formák szépen egyesülve, egymásba olvadnak, így hozta össze Karim is a hideg és sötét acél anyagot a puha és világos kárpitozott részekkel – melyek hasonlóan az előző két szetthez – szintúgy levehetőek és tisztíthatóak.

Float kollekcó: kültéri sofa és dohányzó asztal – Karim Rashid tervező munkája - Fotó: Talenti

Az Icon kollekció, a gyártó egy másik modellje Marco Accerbis munkája. Az Icon CLEO alnéven futó sorozata nemes teakfa szerkezettel rendelkezik, a kanapé azért emellett még egy komolyabb inox statikai megerősítést kapott.

Talenti – Icon Cleo 2 kollekció – Marco Acerbis tervező munkája - Fotó: Giordano Mocchegiani, Danielle Ricciarellit

Marco szintén az elegáns formák kialakításra törekszik, és szintén erős művészeti beállítottság jellemző rá – az építészet és a lakberendezési vonal mellett. A finom nyugodt eleganciát bátran párosítja erőteljesebb, ám rugalmas geometrikus elemekkel, így a karakteres családokban egyfajta könnyed játékosság is megfigyelhető. Marco ezzel teremti meg bútorainál a tökéletes egyensúlyt, mind a technológia és a tartósság terén, mind pedig a látványt illetően.

Talenti – Icon Cleo 2 kollekció – Marco Acerbis tervező munkája - Fotó: Giordano Mocchegiani, Danielle Ricciarellit

Talenti – Icon Cleolampada kollekció – Marco Acerbis tervező munkája - Fotó: Giordano Mocchegiani, Danielle Ricciarellit

Kategóriák
Legfrissebb bejegyzések
Tagek
No tags yet.
bottom of page